Coaching – zelfvoorzienend leven

Met Durk of Ykje

Hoe doe je dat: zelfvoorzienend leven?

In Portugal woonden we met twee families, hoog in de bergen, en off-grid. Te midden van wilde natuur en in verbinding met de elementen. In een ecologisch rond leemhuis en een aantal comfortable yurts. Wonen gereduceerd tot de essentie. Onze elektriciteit werd opgewekt door een windmolen en zonnepanelen. Helder schoon drinkwater stroomde zo uit de berg en werd verwarmd door de zon voor onze douche.

We hadden daar niet 24/7 toegang tot allerlei voorzieningen, waardoor we uitgenodigd werden tot zelfredzaamheid en het vinden van creatieve oplossingen voor de uitdagingen op ons pad.

Onze ervaringen van de afgelopen 10 jaar over zelfvoorzienend leven delen we graag. We kunnen met je meekijken als je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Hoe ga ik om met angst voor het onbekende, en de onzekerheden die nieuwe stappen met zich meebrengen?
  • Welke overtuigingen staan me in de weg om de eerste stap te zetten?
  • Hoe kan ik mijn droom omzetten naar werkelijkheid?
  • Welke stapjes kan ik zetten om (meer) zelfvoorzienend te kunnen leven?
  • Wat zijn de ingrediënten voor het starten van een off-grid leven in Nederland of Portugal?

Ook voor inspiratiedagen in de natuur samen met onze zoon Pier, kun je contact met ons opnemen.

Pier heeft sinds zijn 7e een eigen yurt. Spreekt 4 talen vloeiend en heeft net zijn zelfgebouwde camper af, zodat hij in zijn nomadische bestaan zijn huis altijd bij zich heeft. En waarbij hij zijn skills om zelfvoorzienend te leven goed kan inzetten. Voor ons gaat zelfvoorzienend leven in de eerste plaats om je verbinding met de natuur te versterken. Daarnaast nodigt het uit tot creativiteit, samenwerken, flexibiliteit en zelfverzekerdheid. Pier heeft al veel ervaring met het bouwen van houten en lemen (tiny) houses en samen met hem werken wij aan een project waar jongeren meer kunnen leren over basic skills als het verbouwen van je eigen eten, een eigen huis bouwen met natuurlijke materialen vanaf idee tot en met de uitvoering, hoe je makkelijk vindbare wilde kruiden kunt gebruiken om wondjes te behandelen en hoe je mensen kunt helpen zich in te zetten om een goede voorouder te zijn voor de generaties die na ons komen.

Waar

Een coaching sessie duurt 1,5 uur en kan bij ons in Workum of online plaats vinden.

Wil je een afspraak maken of heb je een andere vraag?  Je kunt ons schrijven via info@walkinbeauty.nl.