Over ons

Na samen 15 jaar als vormgevers en beeldend kunstenaars gewerkt te hebben, werden we tijdens een reis door Portugal, diep geraakt door de aardse, natuurlijke omgeving en de kalme manier van leven. In 2012 pakten we onze yurts in en verhuisden we met onze zoons van Nederland naar Portugal. In de Algarve bouwden we een ecoproject op in een prachtige groene vallei. Families en vrijwilligers van over de hele wereld kwamen ons bezoeken. We hebben de afgelopen jaren vele mensen geïnspireerd tot het maken van bewuste keuzes omtrent educatie, voeding, gezondheid, en wonen.

Klik hier voor het verhaal dat RTL nieuws deelde over ons

Klik hier voor het artikel over ons in de Happinez

Klik hier voor het artikel over ons in het tijdschrift: The Weekender

We leerden in Portugal allerlei skills om offgrid en meer zelfvoorzienend te leven. Back to the basics. We hebben een holistische leefstijl ontwikkeld waarbij we ten diepste ervaren hebben hoe alles op aarde met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloed.

In de zomer van 2018 vonden we een krachtplek in de bergen in het noorden van Portugal. In de buurt van de natuurlijke warme bronnen in het schitterende natuurpark Peneda-Gerês. Hier hebben we ons  project True Nature Experiences neer kunnen zetten.

Klik hier voor een filmpje over ons project in Portugal

Terug in Nederland verenigen we het beste van beide werelden. Om je te laten ervaren hoe moeiteloos het leven kan zijn als je je aandacht richt op je ware natuur. Hoe je jezelf ten diepste kunt voeden. Je lichaam, je geest en je ziel. Hoe we ons kunnen verbinden met de kracht en de schoonheid van de wereld om ons heen. Hoe we nieuwe leefwijzen vinden om onze kinderen en deze planeet een mooie toekomst te kunnen geven.

Klik hier voor het artikel op Maatschappij & wij over zelfvoorzienend leven in Nederland

Klik hier voor het artikel over Slow Living in de Leeuwarder Courant

Beluister een podcast voor het Leen een Fries project, waarin we onze ervaringen delen over het thema wonen. Hoe de manier waarop je woont, bij kan dragen aan je reis in bewustzijn.

Durk

Durk Kramer: “Door te wandelen en te vertragen, kan ik steeds meer mijn intuïtie volgen en voel ik mij geleid door de wonderbaarlijke kracht van het bestaan.

In de zomer van 2018 kon ik mijn droom verwezenlijken om een pelgrimstocht te maken. Met ezel Tiago, 700 kilometer te voet van het zuiden naar het noorden van Portugal. Een geweldig avontuur waarbij ik inspiratie, synchroniciteit en verwondering ervaren heb.

Ik houd van het werken met mensen van alle leeftijden, in het bijzonder met ouders en kinderen. Ik heb een passie voor veranderingsprocessen waar in mensen zich bewust kunnen worden van wie zij werkelijk zijn.

Natuurcoaching is een geweldige tool om je verbinding met de natuur te ervaren. Want in de natuur is alles aanwezig en spiegelt onze innerlijke wereld. We hebben ontdekt dat een voorwaarde voor bewust leven vertragen is. Dat kan een ademhaling duren, of een paar passen om mee te beginnen. Dit kan spectaculaire ervaringen teweeg brengen.

Ik heb mijn opleiding tot natuurcoach gevolgd bij Innersteps en volg regelmatig verdiepende trainingen. Als natuurcoach maak ik gebruik van verschillende tools als mindfulnes, non-dualiteit en systemisch werk.

Mijn creativiteit kan ik daarnaast kwijt in vormgeving, ik hou van het werken met natuurlijke materialen en ik ben absoluut fan van hergebruik op een speelse en authentieke manier.”

Ykje

Ykje Kramer: “Sinds ruim 15 jaar verdiep ik me in holistische gezondheid, bewust ouderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik volg op het moment de 2 jarige opleiding tot transpersoonlijk coach op de school voor bewustzijn en verdiep ik mij in human design in relatie tot gezinnen en onderwijs.

Mijn creatieve talenten zet ik in om schoonheid te brengen in alles wat ik doe. Samen met Durk heb ik door onze levenswijze een enorme hoeveelheid skills ontwikkeld om zelfvoorzienend te kunnen leven. Vanuit het plezier om steeds nieuwe vaardigheden te ontdekken en uit te proberen.

Voeding voor de ziel is voor mij Atma Janzu; aquatic bodywork. Deze sessies zijn voor mij een diep ontroerende ervaring waarbij het water je draagt en uitnodigt tot overgave aan het moment. Ik geniet van de zachte, liefdevolle verbinding, de creativiteit en aanwezigheid die we in een sessie kunnen ervaren.

Daarnaast help ik ouders op weg om bewuste keuzes te maken rond geboorte, zwangerschap, leven en leren met kinderen. Zodat kinderen en ouders zich steeds meer onbelast kunnen ontwikkelen.”

Ik heb bij Nina Elshof de opleiding voor intuïtieve Feng Shui gevolgd. Ik pas deze kennis toe bij het ontwerpen van interieurs en ‘healing environments’.

Pier

Pier heeft sinds zijn 7e een eigen yurt. Spreekt 4 talen vloeiend en heeft net zijn zelfgebouwde camper af, zodat hij in zijn nomadische bestaan zijn huis altijd bij zich heeft. En waarbij hij zijn skills om zelfvoorzienend te leven goed kan inzetten. Voor ons gaat zelfvoorzienend leven in de eerste plaats om je verbinding met de natuur te versterken. Daarnaast nodigt het uit tot creativiteit, samenwerken, flexibiliteit en zelfverzekerdheid.

Pier Kramer

Pier heeft al veel ervaring met het bouwen van houten en lemen (tiny) houses en samen met hem werken wij aan een project waar jongeren meer kunnen leren over basic skills als het verbouwen van je eigen eten, een eigen huis bouwen met natuurlijke materialen vanaf idee tot en met de uitvoering. En hoe je mensen kunt helpen zich in te zetten om een goede voorouder te zijn voor de generaties die na ons komen.