Inspiratiedag – Healing Foods

met Ykje en Durk

Het programma van de inspiratiedag (Friesland)

Bij een holistische leefstijl is voeding een belangrijke tool om je algehele gezondheid te verbeteren. Vandaag werken we met het thema: wat voedt mij? 

Alle groente, fruit en kruiden hebben een bepaalde werking op ons lichaam, op onze emoties en dragen spirituele kwaliteiten in zich. In Portugal ging voor mij een wereld open toen ik me ging verdiepen in geneeskrachtige kruiden. Ik volgde workshops en verslond boeken over helende kracht van voeding. Ik experimenteerde met vele voedingsconcepten en raakte enthousiast over het werk van Anthony William. Hij schreef een aantal boeken waarbij voeding ingezet wordt als medicijn. Healing foods hebben mijn leven veranderd en zoveel meer energie gegeven. 

Qi gong oefeningen

Natuurlijk zijn een ontspannen lichaam en geest ook belangrijk om voeding te kunnen ontvangen en verteren. Daarom beginnen de dag met een aantal Qi gong oefeningen. Deze eenvoudige, meditatieve bewegingen brengen ons lichaam en geest in balans. 

Ik ga de werking uitleggen van een aantal geneeskrachtige kruiden, die hier makkelijk te vinden zijn en hoe je die toe kunt passen. Ook gaan we samen met een slowjuicer een krachtig sapje maken om je immuunsysteem te ondersteunen. 

Voor de lunch bereiden we een detox soep en een salade met kiemen. Ook in de maanden waarin nog weinig kruiden en verse groenten buiten te vinden zijn, kunnen we binnen, op de aller eenvoudigste manier al super gezonde groente kweken. Ik ga je meenemen in de kunst van desktop gardening, oftewel: kiemen. We gaan verschillende kiemen proeven, en natuurlijk ga ik je alles vertellen over de helende kwaliteiten. Waarna je zelf thuis direct kunt gaan beginnen met tuinieren : )

Na de lunch maken we een wandeling in het naastgelegen natuurgebied aan het IJsselmeer. Durk gaat een aantal natuurcoaching oefeningen met ons doen zodat we naast verbinding met onszelf ook kunnen ervaren dat we verbonden zijn met de natuur. Vanuit deze verbinding wordt het makkelijker om bewuste keuzes te maken, en te voelen wat je goed doet. 

Daarna bereiden we samen voor het diner een vegan quiche en een bijgerecht met groenten van het seizoen en besteden we aandacht aan de intentie waarmee we koken en eten. 

Deze dag gaat plaatsvinden op een nieuwe locatie. We zijn te gast bij Marloes in Makkum. Zij heeft een heerlijk houten huis met alle ruimte voor beweging en een fijne keuken.

Voeding wordt medicijn als het met aandacht en liefde verbouwd en geoogst wordt en daarom werken we met fantastische biologische en lokale groente van Hofweb. Na afloop ontvang je een digitale hand-out met de recepten, tips en tricks.

Voel je gevoed en verbonden met jezelf, elkaar en de natuur!

Wanneer:

– zaterdag 8 oktober 2022 van 11.00 t0t 19.00

Waar:

Kalkovens 6 | 8754 GP Makkum

Waarde:

€85,00

Je kunt je voor deze inspiratiedag aanmelden op: info@walkinbeauty.nl

Heb je nog vragen? Bel voor meer informatie met Ykje: 06 13938348.

Lieve Ykje en Durk,

Een week geleden mochten we die stralende dag in jullie sfeer beleven, een sfeer om helemaal te ZIJN, warm en hartelijk en open. Ykje, jij bent een bron van diep gevoeld weten over voeding en je deelt dat zo liefdevol. Het met aandacht oogsten en bereiden van de kostelijke gerechten, de mooie uitwisseling in verbinding en het samen genieten van de zuivere smaken.

Warme groet, van een dankbare Christel en tot ziens.

Christel

Ykje houdt net als ik van eten, goed eten. Ze inspireert me enorm met wat je allemaal van groentes en fruit kunt maken en vertelt ook vol enthousiasme over de gezondheidsaspecten ervan.

Lambertus

Leave Durk en Ykje, wat binne jimme een ynspiraasje foar my. Hoe simpel kin it libben wêze. Dizze dei lit dit mar wer sjen. De workshop fan Ykje back to basic en de natuurwandeling fan Durk, efkes onthaaste en je meie wer efkes bern weze. Ik ha genoaten fan dit warme gesin incl. de bern. Hoopje noch moai wat workshops te folgjen.

Anneke

Bedankt foar de noflike dei. It wie hiel ynspirerend en ik genietsje noch faaks efkes nei. Graach tot in oare kear. Leafs!

Wietske